دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 23-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

imantalab V, sedighinejad A, haghighi M, mirmansouri A, sadeghi meybodi A M, zareii T. Comparing the three method of preparing heavy smokers with normal spirometry on respiratory complications after CABG. JAP 2015; 5 (4) :14-23
ایمانطلب ولی، صدیقی نژاد عباس، حقیقی محمد، میر منصوری علی، صادقی میبدی علی محمد، زارعی طیبه. مقایسه تاثیر سه روش اماده سازی بیماران سیگاری قهار با اسپیرومتری نرمال بر عوارض تنفسی پس از عمل بای پس عروق کرونر . بیهوشی و درد. 1393; 5 (4) :14-23

1- دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، vimantalab@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده: مقدمه: بیماران سیگاری که برای بیهوشی عمومی با لوله گذاری درون تراشه انتخاب می شوند‚ به علت تحریک پذیر بودن راههای هوایی در خطر بروز برانکو اسپاسم و هیپوکسی و سرفه های زیاد پس از عمل هستند . هدف از این تحقیق : مقایسه تأثیر سه روش آماده سازی بیماران سیگاری قهار با اسپرومتری نرمال بر عوارض تنفسی پس از عمل بای پس عروق کرونر می باشد . روش کار: در این مطالعه ۲۲۵ بیمار سیگاری قهار در محدوده سن ۳۵-۶۵سال که سابقه مصرف سیگار (۲۰پاکت/درسال) با اسپرومتری نرمال FEV1/FVC≥70% , FEV1 >2 Lit و ASA(I II III) بدون هیچ علائم تنفسی که تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفتند انتخاب شدند . بیماران به ۳ گروه ۷۵نفره تقسیم شدند . گروه اول : بیماران سیگاری بودند ، که تحت درمان قرار نگرفته بودند و تا قبل از عمل سیگار کشیده بودند . گروه دوم بیماران سیگاری بودند که تحت درمان ۳ دارویی سالبوتامول – آترونت – بکلومتازون استنشاقی ۲ پاف دوبار در روز ۱۰ تا ۱۴ روز قبل از عمل قرار گرفتند . و تا قبل از عمل سیگار کشیده بودند . گروه سوم : بیماران سیگاری بودند که به مدت ۸ هفته مصرف سیگار را ترک کرده بودند . تمام بیماران تحت بیهوشی عمومی با داروهای مشابه و لوله گذاری داخل تراشه قرار گرفتند .همه بیماران بایک روش تحت جراحی قرار گرفتندو همه روی پمپ کاریو پولموناری رفتندطول زمان عمل جراحی نیز مشابه بود. بعد ازاتمام عمل جراحی بیماران اینتوبه به بخش مراقبتهای ویژه منتقل می شدند و در این بخش تا زمان به دست آوردن شرایط مناسب برای اکستوبیشن تحت نظر قرار می گرفتند . سپس در روز اول و دوم بعد از عمل عوارض ریوی مثل سرفه – تنگی نفس – تب – رال –ویز – تاکی پنه – تغییرات گرافی قفسه سینه -طول زمان تهویه مکانیکی در ای سی یو وعمل جراحی مجدد ثبت می شد . نتیجه گیری: در گروه اول از ۷۵ نفر ۳۵ نفر و گروه دوم ۲۳ نفر و گروه سوم ۳۱ نفر دچار یکی از عوارض فوق شدند میزان فراوانی سرفه – ویزینگ – میانگین طول زمان تهویه مکانیکی و بروز عمل مجدد به دلیل باز شدن استرنوم به دنبال سرفه های مکرر در گروهی که تحت درمان با سالبوتامول – آترونت – بکلومتازون بودند کاهش چشمگیر داشت و از نظر آماری نسبت به دو گروه دیگر تفاوت معنی دار شد .
متن کامل [PDF 335 kb]   |   متن کامل (HTML)   (1938 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی قلب
دریافت: 1393/8/30 | پذیرش: 1393/10/1 | انتشار: 1393/10/6