دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderi Nabi B, Sedighinejad A, Haghighi M, Sedigh Karami M, Fathi A, Pourreza M. Evaluating the effect of single dose oral pregabalin on acute pain control after orthopaedic surgery . JAP 2014; 5 (1) :62-68
نادری نبی بهرام، صدیقی نژاد عباس، حقیقی محمد، صدیق کرمی محمد، فتحی امیرحسین، پوررضا مریم. بررسی اثر تک دوز پره گابالین خوراکی بر کنترل درد حاد پس از اعمال جراحی ارتوپدی. بیهوشی و درد. 1393; 5 (1) :62-68

1- بیمارستان پورسینا رشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
2- مرکز قلب حشمت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
3- بیمارستان پورسینا رشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، manesthesist@yahoo.com
4- بیمارستان بوعلی مریوان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
5- پزشک مشاور کلینیک بازتوانی بنسبرگ، آلمان

زمینه و هدف:

کنترل درد حاد پس از عمل برای جلوگیری از ایجاد درد مزمن ضروری می­باشد. پره­گابالین به­عنوان یک آنالوگ گاماآمینوبوتیریک­اسید ( GABA ) دارای اثرات آنالژزیک روی درد حاد پس از جراحی است. پره­گابالین عوارض جانبی اندکی داشته و سریعاً از راه خوراکی جذب می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنالژزیک تک دوز پره­گابالین خوراکی پس از اعمال جراحی ارتوپدی است.

مواد و روش­ها :

در این مطالعه 60 بیمار کاندید اعمال جراحی ارتوپدی تحت آنستزی اسپاینال به­صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. برای گروه مداخله، پره­گابالین خوراکی 150 میلی­گرم و برای گروه کنترل، دارونما یک­ساعت قبل از جراحی تجویز شد. بیماران از نظر شدت درد براساس معیار دیداری درد ( VAS ) و میزان دریافت داروی مخدر در 12 ساعت پس از عمل جراحی تحت بررسی قرارگرفتند. در صورت معیار دیداری درد بالاتر از 4، پتیدین وریدی 5/0 میلی­گرم بر کیلوگرم تزریق گردید.

یافته­ها :

اختلاف آماری معنی­داری بین داده­های دو گروه وجود داشت. نمره درد بیماران براساس معیار دیداری درد در گروه پره­گابالین در مقاطع زمانی ریکاوری و ساعت 6 و 12 پس از عمل پایین­تر از گروه کنترل بود(05/0> P ). همچنین میزان مصرف پتیدین وریدی در گروه پره­گابالین کمتر از گروه کنترل بود (001/0 P= ).

نتیجه­گیری :

تجویز تک­دوز 150 میلی­گرم پره­گابالین خوراکی یک­ساعت قبل از اعمال جراحی ارتوپدی تحت بی­حسی نخاعی به­طور محسوسی موجب کاهش درد پس از عمل و کاهش نیاز به داروهای مخدر می­گردد
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1393/3/21 | پذیرش: 1393/3/21 | انتشار: 1393/3/21