دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemati K, Baharluie F, Delpisheh A, Safari M. A randomized clinical trial concerning the effect of treatment with dexamethasone on postoperative shivering. JAP 2014; 5 (1) :38-44
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5116-fa.html
همتی کریم، بهارلویی فاطره، دل پیشه علی، صفری مظفر. کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور درمان لرز پس از عمل با دگزامتازون در مقابل دارونما. بیهوشی و درد. 1393; 5 (1) :38-44

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5116-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، Khematy@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
چکیده:   (5930 مشاهده)

 زمینه و هدف: لرز پس از عمل جراحی از عوارض شایع پس از بیهوشی عمومی و بی­حسی نخاعی است. برای کاهش لرز روش­های دارویی مختلفی وجود دارد. هنوز بر سر این موضوع که کدام روش دارویی برای بیماران پس از جراحی مناسب­تر است بحث­هایی وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین اثر بخشی دگزامتازون در کاهش لرز پس از بیهوشی در اعمال جراحی الکتیو بیمارستان آموزشی امام­خمینی (ره) شهر ایلام می­باشد.

مواد و روش­ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور است که بر روی بیماران الکتیو مراجعه کننده در بهار و تابستان 1392 به بیمارستان امام­خمینی(ره) شهر ایلام انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل: سن در محدوده 18 تا 55 سال، کلاس انجمن بیهوشی امریکا 1و2 بود. معیارهای خروج از مطالعه: بیماران با سن بالای 55 سال وسن زیر 18 سال، افراد دارای بیماری زمینه­ای قلبی وهیپرتانسیون و دیابت­ملیتوس (کلاس انجمن بیهوشی امریکا 3 و بالاتر) و عدم رضایت بیمار از مطالعه خارج شدند. 60 بیمار از هر دو جنس و به­صورت تصادفی با نسبت 1:1 به دو گروه تقسیم شدند. توسط متخصص بیهوشی به یک گروه پلاسبو و به گروه دیگر داروی دگزامتازون 15/0 میلی­گرم بر کیلوگرم بلافاصله پس القای بیهوشی و قبل از اینکه برش جراحی داده شود، تزریق گردید. در پایان عمل جراحی، فراوانی و شدت لرز با معیار پیوسته عددی( NRS ) در دو گروه فوق در ریکاوری توسط تکنیسین بیهوشی که اطلاعی از نوع ماده تجویز شده نداشت، مورد بررسی قرار گرفت. داده­های دموگرافیک بیماران، نوع بیهوشی و م اده تجویز شده برای بیمار در نرم­ افزار آماری SPSS نسخه 16 جمع­آوری و با آزمون­های آنوا و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ها: دراین مطالعه 7/61% بیماران زن و بقیه مرد بودند. بیشترین فراوانی شدت لرز ، مریوط به شدت لرز درجه 1 و کمترین فراوانی هم مربوط به درجه 2 و 6 بودند. بین شدت لرز و داروی تجویز شده رابطه معنی­داری وجود نداشت. بین جنس و داروی ضد لرز تفاوت معنادار نبود (79/0= P ). بین نوع عمل جراحی و ضد لرز رابطه معناداری وجود نداشت (59/0= P ) .

نتیجه­گیری: یافته­های ما تفاوت معناداری در گروه دگزامتازون و دارونما نشان ندادند.

واژه‌های کلیدی: دگزامتازون، پلاسبو، لرز
متن کامل [PDF 258 kb]   (2575 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی بیهوشی
دریافت: 1393/3/12 | پذیرش: 1393/3/12 | انتشار: 1393/3/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb