دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 72-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bameshki S A, Sheybani S, Sharifian M. Pneumothorax and Pneumoperitoneum following Tracheostomy: A Case Report. JAP 2014; 4 (4) :67-72
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5094-fa.html
بامشکی سیدعلیرضا، شیبانی شیما، شریفیان مجید. پنوموتوراکس و پنوموپریتوئن به‌دنبال تراکئوستومی. بیهوشی و درد. 1392; 4 (4) :67-72

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5094-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان امام رضا (ع)، گروه بیهوشی
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشهد، بیمارستان امام رضا (ع)، گروه بیهوشی ، sheybanish@mums.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشهد، بیمارستان امام رضا (ع)، گروه بیهوشی
چکیده:   (10144 مشاهده)
اهداف و زمینه: تراکئوستومی پرکوتانئوس، یک روش جراحی شایع در زمینه اعمال  گوش وحلق و بینی است، که با عوارضی مثل خونریزی، عفونت، آمفیزم زیرپوستی، پنوموتوراکس، آسیب عصب راجعه حنجره‌ای و شکستگی حلقه تراشه همراه است.
معرفی بیمار: خانم هفتاد ساله ای که قرار بود که تحت تراکئوستومی اورژانس بدلیل انسداد ناکامل راه‌هوایی همراه با زجر تنفسی شدید و تنگی‌نفس بدنبال عود کانسر تیرویید مدولاری قرار بگیرد، که حدود دودقیقه پس از کار گذاری تراکئوستومی، فشارخون و اکسیژن شریانی بیمار، افت کرد اما فشار راه هوایی افزایش یافت. در معاینه فیزیکی، صداهای ریوی دوطرف، کاهش، و شکم به صورت ژنرالیزه بزرگ شده بود. بلافاصله یک لوله تراشه تا ده سانتی متر وارد منفذ تراکئوستومی شده و به داخل  تراشه هدایت شد. با شک به پنوموپریتوئن اقدام به پونکسیون شکم با سرنگ بیست سی سی شد که هوا خارج گردید. بیمار پس از دو روز بستری در بخش مراقبتهای ویژه بدون عارضه جانبی مرخص شد. مکانیسم های احتمالی که باعث این مشکل شدند عبارتند از: عدم جای گذاری درست تراکئوستومی به دلیل محل تومور، جابه جایی لوله تراکئوستومی و باروتروما.
در واقع پارگی دیواره آلوئول ها یا برونش ها موجب انتشار هوا به داخل فضای پلور و ایجاد پنوموتوراکس می شود و بااینکه فضای توراکس و پریتوئن از طریق دیافراگم جدا شده اند، ممکن است بدلیل نقائص مادرزادی، ارتباط بین این دو وجود داشته باشد.
بنابراین انجام تراکئوستومی، به خصوص در بیماران دارای توده گردنی می تواند با عوارض جدی و تهدیدکننده حیات همراه باشد. باتوجه به وجود چنین خطری، درمان به موقع می تواند باعث کاهش موربیدیتی و مورتالیتی شود.
متن کامل [PDF 356 kb]   (3907 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مراقبتهاي پس از بيهوشي
دریافت: 1392/12/14 | پذیرش: 1392/12/14 | انتشار: 1392/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb