دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahi S, Foruzesh Fard M, Sadeghi M, Shoeibi G. The incidence of awareness during general anesthesia. JAP 2013; 4 (3) :47-54
شاهی شیما، فروزش فرد محمد، صادقی مصطفی، شعیبی گیتا. شیوع آگاهی از حوادث حین بیهوشی عمومی در بیماران تحت جراحی. بیهوشی و درد. 1392; 4 (3) :47-54

1- دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، Shahishima@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی سمنان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، بیمارستان شریعتی

زمینه و هدف:

آگاهی حین بیهوشی به خاطر آوردن وقایع و حوادث رخ داده طی بیهوشی عمومی و انجام عمل جراحی میباشد . این آگاهی تجربه ای دردناک و طاقت فرسا است که باعث صدمات عاطفی ، احساسی، و نیز استرس پس از حادثه میگردد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع آگاهی حین بیهوشی عمومی در بیماران تحت جراحی در یک بیمارستان دانشگاهی انجام گرفت.

مواد و روشها:

این مطالعه از نوع توصیفی است که در یک بیمارستان دانشگاهی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 700 بیمار که بیشتر از 18 سال سن داشتند ، از نظر شرایط جسمی در وضعیت مناسبی قرار داشته ، قادر به صحبت بوده و تمایل به همکاری داشتند ، 24 ساعت بعد از بیهوشی عمومی و جراحی مورد مصاحبه قرار گرفتند.

یافته ها:

18 نفر (6/2 %) از بیماران بین خواب و بیداری مواردی را به خاطر داشتند ، 59 نفر (5/8 %) از آنها خواب و رویا دیده بودند ، 19 نفر (7/2%) درد را احساس کرده بودند و 23 نفر (4/3 %) آگاهی شنیداری داشتند. تنها ارتباط آماری معنی داری بین آگاهی شنیداری و محل عمل جراحی، دیدن خواب و رویا و وزن به دست آمد.

نتیجه گیری:

شیوع آگاهی حین بیهوشی عمومی در محل مورد مطالعه در مقایسه با مطالعات انجام شده در سایر کشورها نسبتا بالا است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مانیتورینگ بیهوشی
دریافت: 1392/10/1 | پذیرش: 1392/10/1 | انتشار: 1392/10/1