جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای پرستار

محمدنبی رحیمیان، نرگس بیگی، حجت حبیبی، ناهید قاسم نژاد، محمدعلی سهم الدینی ،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف: شناخت و تسکین درد یکی از مهمترین مسئولیت‌های پرستاران است . لذا برای حرکت به‌سمت مراقبت باکیفیت بالاتر در بخش‌های جراحی و ارتقاء عملکرد پرستاران، اطلاعات بیشتری در زمینه وضعیت موجود کنترل درد در بیمارستان‌ها نیاز است. این پژوهش با هدف ارزیابی مدیریت درد پرستاران در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال۱۳۹۱ انجام گرفت.

  مواد و روش­ها : در این مطالعه مقطعی، نمونه‌گیری به روش آسان، حجم نمونه ۱۰۰ بیمار، پیگیری و ارزیابی درد هر بیمار ۶ ساعت بود. جهت ارزیابی درد از مقیاس دیداری درد استفاده شد. فرم جمع‌آوری اطلاعات شامل مشخصات فردی، جدول ثبت نبض و فشارخون و مقیاس دیداری درد بیمار در شش ساعت متوالی، سوالاتی در رابطه با عملکرد پرستاران که از بیمار پرسیده می‌شد، اطلاعات ثبت شده در برگه دستورات جراح برای مصرف مسکن درصورت نیاز است .

  یافته‌ها: طبق یافته‌های این مطالعه، در مجموع، مدیریت درد پرستاران مناسب نبوده است.

  نتیجه‌گیری : به‌نظر می‌رسد جهت ارتقاء کیفیت کنترل درد در این مرکز درمانی، به پرستاران آموزش دیده و دارای اختیارات کافی در زمینه تجویز مسکن نیاز است .


عاطفه دهنوعلیان، علی محمدپور،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تداوم درد علاوه بر مشکلاتی همچون اختلال در روند بهبودی، خواب و کاهش کیفیت زندگی، در ۶۰-۳۰ درصد موارد، در افرادی که به دردهای مزمن مبتلا هستند، مشکلات روحی نظیر افسردگی را نیز ایجاد می­کند. بنابراین شناخت موانع مدیریت درد حائز اهمیت است. هدف این پژوهش" مقایسه دیدگاه پزشکان و پرستاران در مورد موانع مدیریت درد در بیمارستان­های آموزشی شهرستان گناباد در سال۱۳۹۱ می­باشد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی با شرکت ۱۳۵ پزشک و پرستار به روش سرشماری در بیمارستان­های آموزشی شهرستان گناباد در سال۱۳۹۱ انجام شد. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که در دو بخش (ویژگی­های دموگرافیک و ۴۴ سوال مربوط به موانع در چهار حیطه سازمان، پرستار، مددجو و پزشک) تنظیم شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون­های آماری مجذور کای، آزمون تی مستقل و من­ویتنی در سطح معنی­داری ۰۵/ ۰> P تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: شرکت­کنندگان در مطالعه ۷/۶۳% زن،۳/۳۷% مرد، ۳/۷۹% متاهل، ۷/۸۰% پرستار، ۶/۱۲% پزشک و ۳/۷۹% کارشناس بوده­اند. میانگین و انحراف معیار سنی شرکت­کنندگان ۳/۷ ± ۳/۳۱ سال بود. نتایج نشان داد که شرکت­کنندگان در مطالعه موانع مربوط به مددجو را به عنوان مهمترین مانع مدیریت درد می­دانند.

نتیجه­گیری: شناخت موانع مدیریت درد بر غلبه بر این موانع کمک نموده و از سویی ضروری است که بر اهمیت ارائه اطلاعات به بیماران به عنوان قسمتی از مدیریت کنترل درد تاکید گردد.


نرجس خاتون طاهری، حسین کریمی، علی دشتگرد،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: درد یکی از معمول‌ترین علائم بالینی است. پرستاران ازجمله افراد کلیدی هستند که بیشترین ارتباط با بیماران دارند و ازآنجاکه یکی از مسؤولیت‌های مهم پرستاران ارزیابی و کنترل درد، تأمین آسایش و جلوگیری از ناراحتی بیماران است. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر آموزش مهارت ارتباط با بیمار به پرستاران بر کاهش درد بیماران انجام شد. مواد و روش‌ها: یک پژوهش تجربی با انتخاب ۳۰ پرستار شاغل در بخش‌های داخلی و جراحی بیمارستان قائم (عج) و امام‌رضا(ع) مشهد با نمونه‌گیری تصادفی انجام شد. کارگاه ۲ روزه ۸ ساعته آموزش ارتباط پرستار- بیمار برای پرستاران برگزار شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه دموگرافیک، کنترل و توجه به درد و ارتباط، که قبل و ۴ هفته بعد مداخله توسط پرستاران و۳‌ بیمار به ازای هر پرستار تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ١۶ و آمارهای استنباطی تجزیه‌وتحلیل گردید. یافته‌ها: ازنظر پرستاران نمره ارتباط پرستار-‌بیمار قبل آموزش ۹۵/۵ ± ۶/۲۱ و بعد آموزش ۱۱/۴ ± ۷/۳۵ و میانگین نمره توجه به درد قبل آموزش ۳۵/۰ ± ۸/۱۳ و بعد آموزش ۵۷/۲ ± ۵/۱۹ بود که تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰۰۱/۰P<). ازنظر بیماران نتایج نشان داد که میانگین نمره ارتباط پرستاران با آنان قبل آموزش ۷۸/۵ ± ۳/۲۱ و بعد آموزش ۰۹/۴ ± ۹/۳۵ و میانگین نمره توجه به درد قبل آموزش ۷۶/۳ ± ۴/۱۵ و بعد آموزش ۰۱/۳ ± ۲/۲۷ بود که تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰۰۱/۰P<). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهند که آموزش مهارت‌های ارتباطی و برقراری ارتباط پرستار- بیمار بر کاهش درد بیماران تأثیر دارد. لذا لازم است که مدیران و مسئولین محترم آموزش پرستاران، ارتقاء مهارت‌هایی ارتباطی پرستاران را موردتوجه قرار دهند.


صدیقه فرضی، صبا فرضی، نصراله علیمحمدی، اعظم مولادوست،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از اهداف پرستاری ارایه مراقبت ایمن، پیشگیری از آسیب و ارتقاء سلامت بیماران است. در بخش­های مراقبت ویژه ایمنی بیماران به­دلایل متعدد از جمله خطای دارویی به مخاطره می­افتد. این مطالعه با هدف شناسایی خطاهای دارویی پرستاران، گزارش­دهی آن­ها و ارایه راهکارهای پیشگیرانه از دیدگاه پرستاران در بخش­های مراقبت ویژه انجام شد.

مواد و روش­ها: مطالعه حاضر به­صورت توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۴ انجام گردید. نمونه­گیری به­صورت سرشماری و شامل ۲۳۵ پرستار شاغل در بخش­های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. داده­ها با استفاده از پرسش­نامه پنج قسمتی (اطلاعات دموگرافیک، ماهیت خطای دارویی، عوامل مؤثر در بروز خطای دارویی، پیامد خطای دارویی و راهکارهای پیشگیری از خطا) گردآوری شد. از مشارکت کنندگان خواسته شد تا عوامل دخیل در خطای دارویی، پیامد خطای دارویی و راهکارهای پیشگیری از آن را شناسایی نمایند.

یافته­ ها: از ۳۰۰ پرسش­نامه ارسالی به جامعه مورد مطالعه، تعداد ۲۳۵ پرسش­نامه برگشت داده­شد (۳/۷۸%). ۸۰% از مشارکت کنندگان اذعان داشتند که طی یک­ماه گذشته دچار خطای دارویی شده­اند و بیشترین عامل به­ترتیب، بارکاری زیاد (۲/۶۷%)، دستورات دارویی ناخوانا (۲/۵۶%) و آماده کردن دارو بدون چک دوباره (۳/۳۸%) بود. بیشترین خطای دارویی نیز در بخش­های مراقبت­های ویژه کودکان و بزرگسالان رخ داده بود. در ۱/۴۷% موارد خطا دارای اثر جزئی و در۳/۵% موارد خطا منجر به­طولانی شدن مدت بستری بیمار شده بود. ۲۸% مشارکت کنندگان خطا را گزارش نکرده بودند و ۵/۵۸% علت کتمان خطا را ترس از بدتر شدن موضوع و ۱/۲۷% ترس از سرزنش و نکوهش مسئول ­­­­بخش ذکر کردند. گزارش­دهی در پرستاران مرد بیشتر بود. بیشترین گزارش­دهی در شیفت صبح صورت گرفته بود. مشارکت کنندگان، پایش مداوم پرستاران از نظر رعایت قانون پنج صحیح (۷/۸۷%) را مهم­ترین راهکار پیشگیری از خطای دارویی عنوان کردند.

نتیجه­ گیری: با توجه به این که بیشترین علت بروز خطای دارویی مشارکت کنندگان در مطالعه، بارکاری زیاد و دستورات دارویی ناخوانا بود، بنابراین پیشنهاد می­گردد مراکز مراقبت سلامتی با تعدیل شرایط محیط کاری پرستاران از قبیل رعایت نسبت صحیح پرستار به بیمار، فراهم نمودن زیرساخت لازم جهت نسخه­ نویسی کامپیوتری و برقراری سیستم گزارش­ دهی مناسب در راستای پیشگیری، کاهش خطای دارویی و ارتقاء ایمنی بیمار گام بردارند.


محمدرضا افلاطونیان، فوزیه رفعتی، مریم سلطانی نژاد، فاطمه مشایخی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

 زمینــه و هــدف: مدیریــت درد یکــی از مهمتریــن اجــزاء مراقبــت از بیمــار اســت و پرســتار نقــش کلیــدی در مدیریــت درد دارد. دانــش کافــی مراقبیــن ســامت نســبت بــه مدیریــت درد بســیار مهــم میباشــد و ایــن مســئله جــزء حقــوق بیمــاران می باشــد. مــواد و روش هــا: ایــن  مطالعــه ی توصیفــی تحلیلــی، بــه بررســی دانــش و نگــرش پرســتاران شــاغل در دانشــگاه علــوم پزشــکی جیرفــت نســبت بــه مدیریــت درد پرداختــه اســت.  درصــد آنــان ســطح دانــش پاییــن نســبت بــه مدیریــت ۷۱/۶ درصــد پرســتاران نگــرش منفــی تــا متوســط و ۷۰ یافته هــا: نتایــج نشــان داد بیــش از درد داشــتند. نتیجه گیــری: از آنجایــی کــه نتایــج نشــان داد اغلــب پرســتاران دانــش و نگــرش کافــی نســبت بــه مدیریــت درد ندارنــد، لــذا توصیــه می شــود برنامه هــای آمــوزش مــداوم در زمینــه مدیریــت درد جهــت کلیــه پرســتاران شــاغل مــد نظــر مســئولین قــرار بگیــرد.
مریم میرزایی، فاطمه نسیمی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: درد در زمره معمولی ترین علایم بالینی است که پرستاران با آن روبرو هستند، لذا  کنترل و تکسین آن از اولویتهای پرستاری به شمار می رود و در این خصوص به آگاهی، نگرش صحیح و مهارت پرستاران نیاز می باشد. در این راستا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش اصول مدیریت درد بر آگاهی پرستاران بخش مراقبتهای ویژه نوزادان و اطفال انجام شد.
 
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی پرستاران شاغل در بخشهای مراقبت ویژه نوزادان و اطفال بیمارستان آموزشی مطهری شهر جهرم در سال ۱۳۹۶ انجام شد. پرستاران شاغل در این بخشها به روش سرشماری انتخاب و سپس برای کارگاه آموزشی به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. این مطالعه در دو مرحله انجام شد؛ ابتدا پژوهشگر پرسش نامه آگاهی در مدیریت درد به همه پرسنل داده شد. در مرحله دوم پرستاران به صورت تصادفی به دوگروه کنترل و مداخله تقسیم شدند؛ با استفاده از کارگاه آموزشی در خصوص روش های ارزیابی درد و کنترل درد برگزار  شد و یک ماه بعد پرسش نامه آگاهی توسط پرسنل تکمیل شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری spss ویرایش ۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته های پژوهش در مورد نمرات مربوط به آگاهی پرستاران نشان داد میانگین نمره آگاهی در گروه آزمون نسبت به گروه پیش از آزمون افزایش معنی داری داشت (۰۰۱/۰>P). همچنین در مرحله ازمون و پس آزمون دو گروه از لحاظ میزان آگاهی تفاوت معنی داری دارند (۰۰۱/۰>P). 
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که برگزاری کارگاه آموزش مدیریت درد بر آگاهی  پرستاران بخش اطفال و مراقبتهای ویژه نوزادان بعد از مداخله موثر بوده است.

 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb