مبینا خبیری، امیر لطافت کار، فرشته افتخاری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: گردن درد مزمن یکی از شایعترین اختلالات اسکلتی عضلانی محسوب می شود. مطالعات بسیاری اثر تمرین را بر درد گزارش کرده اند اما با توجه به اینکه افزایش لوردوز گردن و هایپر کایفوزیس که از تغییرات پوسچرال مرتبط با درد می باشد به نظر می رسد بررسی تغییرات درد به همراه پوسچر اهمیت فراوانی داشته باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر مرور مطالعات بررسی کننده اثر تمرین درمانی بر درد و پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن بود.
مواد و روش ها : جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در بانک های اطلاعاتی PEDRO ، PubMed، Google Scholar، noormags، magiran، Trip Database به عمل آمد. مطالعات بررسی کننده تاثیر انواع مداخله تمرینی بر درد و پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.
یافته ها: ۹۷ مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، پنج مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از ۵ در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در متدولوژی، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افراد دارای گردن درد مزمن، تمرین باعث کاهش درد و بهبود پوسچر شده است. مطالعاتی که در آنها بهبود پوسچر بعد از تمرین درمانی مشاهده شده بود، کاهش بیشتری در درد گردن داشتند.
نتیجه گیری: بنظر میرسد تمرین می تواند عامل کاهش درد مرتبط با پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن شود.
محمد رحیم امیری، مسعود برزگر، بهنام مرادی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: سندرم متقاطع فوقانی عارضهای ناشی از عدم تعادل عضلانی بوده که در افراد مبتلا به آن، سر به جلو، کایفوز و شانه به جلو مشاهده میشود. شکل گیری این وضعیت بدنی، هنگام کار با رایانه بسیار شایع است. بنابراین هدف از انجام این طرح، بررسی ارتباط سندرم مقاطع فوقانی با گردن درد در دانش آموزان کاربر رایانه بود.
روش بررسی: ۵۶ نفر از دانش آموزان کاربر رایانه که گردن درد داشتند با میانگین سن ۵۳/۲ ± ۱۵ و میانگین وزن ۴۱/۴±۵۰/۶۰ به صورت نمونههای در دسترس (دانش آموزان کاربر رایانه در مدرسه کاردانش امیر کبیر و غزالی شهرستان دیواندره) انتخاب شدند. برای اندازه گیری سر به جلو از دوربین عکاسی ساخت ژاین و نرم افزار اتوکد، برای اندازهگیری کایفوز از خط کش منعطف و برای اندازه گیری شانه به جلو از فاصله بین زائده آخرمی تا دیوار بوسیله خط کش استفاده شد. همچنین برای اندازهگیری درد فرد از مقیاس بصری VAS استفاده شد. جهت تجزیه تحلیل آماری از همبستگی پیرسون، رگرسیون و جهت بررسی نرمال بودن دادهها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد.
یافته ها: ارتباط معناداری بین جلو آمدن سر با گردن درد (۰۰۳/۰>p، ۴۰۲/۰-=r) ، کایفوز افزایش یافته با گردن در (۰۰۱/۰>P، ۲۹۵/۰=r) شانه به جلو با گردن درد به دست آمد (۰۰۷/۰>p، ۳۷۶/۰=r) همچنین نتایج نشان داد که بین سندرم مقاطع فوقانی یا گردن درد ارتباط معنی داری وجود دارد (۴۵۸/۰=r).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش نتیجه گیری شد که قرار گرفتن در وضعیتهای نامناسب از جمله قرار گرفتن پشت رایانه برای سالهای متمادی میتواند باعث ایجاد ناهنجاریهای وضعیتی نامبرده شود و تشدید دردهای اسکلتی عضلانی به خصوص در نواحی گردن در دانش آموزان کاربر رایانه را به همراه داشته باشند. همچنین با توجه به وجود رابطه بین گردن درد و جلو آمدن سر، شانه و کایفوز افزایش یافته، در برنامه تمرینی این کاربران کاربران، باید بر اصلاح وضعیتهای نامناسب سر، شانه و ستون فقرات سینهای تاکید کرد.