جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای نیک آئین

بیژن یزدی، محمد خلیلی، هوشنگ طالبی، علیرضا فتوت، آرزو نیک آئین،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۰ )
چکیده

زمینه و هدف: به دلیل ا همیت ثبات همودینامیک در بیهوشی، بکارگیری تکنیکها و داروهایی با حداقل این تغییرات، از اهداف بوده است. کاربرد وسیع پروپوفول در ایجاد آرام­بخشی در جراحی آب مروارید موجب شد تا تأثیر استفاده همزمان از کتامین، که اثر تحریکی سمپاتیک دارد، را با آن بررسی نماییم.
مواد و روش:در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور روی ۱۱۰ بیمار کاندید جراحی آب مروارید که بطور تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شده بودند، پس از چکاندن قطره بی‌حسی موضعی و بعد از تزریق فنتانیل ۱ میلی­گرم بر کیلوگرم، در یک گروه کتامین ۲۵/۰ میلی­گرم بر کیلوگرم و در گروه دیگر نرمال سالین در حجم ۲ میلی­لیتر تزریق و انفوزیون پروپوفول تا رسیدن به شماره ۳ معیارآرام­بخشی رامسیبرقرار شد. فشار خون، ضربان قلب و اشباع اکسیژن شریانی قبل از تزریق دارو یا دارونما و بعد از تزریق آن و سپس هر ۲ دقیقه تا ۱۰ دقیقه و سپس هر ۵ دقیقه تا اتمام عمل و انتقال به بخش ثبت شد. و نیز زمان ریکاوری و مقدار تجویزی پروپوفول اندازه‌گیری گردید. نتایج توسط نرم‌افزار اس­پی­اس­اس آنالیز شد.
یافته­ها:میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در دقایق ۲ و۶ و فشار سیستولیک دقیقه ۴ و نیز فشار دیاستولیک بعد از تزریق در گروه کتامین بیشتر بود. میانگین ضربان قلب بعد از تزریق و ۲ دقیقه بعد در گروه کتامین بیشتر بود. مقدار پروپوفول در گروه کتامین کمتر ولی زمان ریکاوری در آن بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: استفاده توأم کتامین پروپوفول گرچه موجب بیشتر شدن زمان ریکاوری می‌شود ولی ضمن کاهش مقدار پروپوفول، موجب ثبات بهتر همودینامیک در بیماران نیز می‌گردد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb