جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای موسوی ساداتی

فخری السادات میرمهدی، سید کاظم موسوی ساداتی، عبدالرسول دانشجو،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: کمر درد باعث محدودیت­های حرکتی و شغلی در زنان می­شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه زنان با و بدون کمردرد و ارتباط آن با تیپ بدنی، درصد عضله و چربی بود.
روش­ بررسی: جامعه آماری شامل زنان مبتلا به کمر درد (۲۸ نفر، ۳۰ تا ۶۰ سال) به صورت تصادفی و ۲۸ نفر به عنوان افراد سالم یا شاهد، انتخاب شدند. در این مطالعه، متر نواری، قدسنج، کولیس، کالیپر، آزمون هیث کارتر، نرم افزار آمادگی جسمانی، دستگاه سنجش ترکیب بدن، دوربین و نرم افزار حرکات اصلاحی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: بین متغیرهای شاخص توده بدنی، ‌در تمامی چین­های زیر پوستی (پشت بازو، زیرشکمی، تحت کتفی و میانی پشت ساق)، قطر کندیل بازو، زاویه کمر، درصد چربی و عضله، وزن چربی و عضله و همچنین در تیپ­های بدنی اکتومورف و اندومورف تفاوت معنی داری وجود دارد. تیپ غالب زنان دارای کمر درد از نوع اکتومورف - اندومورف است. در مورد ارتباط تیپ بدنی اندومورف و مزومورف با درصد عضله و چربی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (به استثناء درصد چربی در گروه دارای کمر درد)
نتیجه­گیری: در زنان دارای کمر درد و چاق، اضافه وزن شان منجر به تغییر تیپ بدنی و ایجاد ناهنجاری­هایی در ناحیه تنه و ستون فقرات می­شود. از اینرو به متخصصان رشته تربیت بدنی و حرکات اصلاحی توصیه می­شود تمریناتی در جهت اصلاح ناهنجاری­های لوردوز و کایفوز ارائه کنند. از طرفی با شناسایی این افراد می­توان از ایجاد ناهنجاری و آسیب و هزینه­های گزاف درمانی، پیش گیری نمود.
احسان سادات حسینی، سیدکاظم موسوی ساداتی، عبدالرسول دانشجو،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: کمر درد مزمن یک بیماری شایع در بین مردان می­باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر یک جلسه ماساژ گرستون بر درد و دامنه حرکتی ناحیه کمری و ران در مردان مبتلا به کمردرد مزمن انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع تجربی با طرح پیش ازمون –پس آزمون با گروه کنترل بود. شرکت کنندگان این تحقیق ۵۶ نفر مرد مبتلا به کمردرد مزمن بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (۲۸ نفر) و کنترل (۲۸ نفر) گنجانده شدند. در این پژوهش درد با شاخص بصری VASو دامنه حرکتی با دستگاه شیب سنج به همراه برنامه اندورید تلفن هوشمند مورد ارزیابی قرار گرفتند. در شرکت کنندگان گروه تجربی، ماساژ با ابزار گرستون یک جلسه به مدت ۲۰ دقیقه انجام شد. گروه کنترل در این مطالعه هیچ مداخله­ ای دریافت نکردند. به منظور آزمون فرضیات تحقیق در شرایط نرمال از تحلیل کوواریانس (بین گروهی) و تی همبسته (درون گروهی) استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد اعمال یک جلسه ماساژ گرستون بر درد ثابت، در حین حرکت و دامنه حرکتی مردان مبتلا به کمر درد مزمن موثر بوده است (۰۵/۰ ≥ P).
نتیجه­ گیری: باتوجه به تاثیر ماساژ گراستون بر کمر درد و دامنه حرکتی مفاصل، به مربیان و پزشکان ورزشی توصیه می­شود از این نوع مداخله در جهت پیشگیری از آسیب­ها و درمان استفاده کنند.
ترانه اشرفی مطلق، عبدالرسول دانشجو، سیدکاظم موسوی ساداتی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: افزایش خستگی موجب بروز آسیب‌دیدگی می‌شود،هدف مقاله حاضر بررسی جا به جایی زاویه ای مفصل ران و زانو در دختران دارای عارضه پاتلافمورال بود.
 روش‌شناسی: ۳۰  نفر از دختران با میانگین (سن۸۳/۱ ±۷۳/۲۸ و قد ۵۹/۵±۴۹/۱۶۸و وزن  ۷۳/۱۲±۷۳/۶۳) در دو گروه ۱۵ نفره تجربی و کنترل در این مطالعه شرکت کردند. آزمون ارزیابی جت به جایی زاویه ای زانو و ران از آزمودنی ها گرفته شد، سپس همراه با اعمال شیب های مختلف تردمیل این آزمون ها مجدد تکرار شد؛ که تست ها در وضعیت خنثی و در شیب مثبت و منفی ۵ درجه موردبررسی قرار گرفت. از میانگین وانحراف استاندار برای توصیف اطلاعات واز آزمون شاپیروویک برای نرمال سنجی داده‌ها جهت مقایسه و بررسی متغیرها در دو گروه پژوهش از آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس مکرر در سطح معنی‌داری ۰۵/۰ استفاده شد. 
یافته‌ها: بر اساس آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس مکرر شیب های مختلف تردمیل بر میزان جا به جایی زاویه ای مفصل زانو و ران در دختران با درد پاتلافمورال تفاوت معناداری ندارد. (۰,۰۵
نتیجه گیری:
به صورت کلی طبق مطالعات جاری افراد دچار درد پاتلافمورال دویدن و در شیب های زیاد و همچنین دویدن روی تردمیل و ایجاد زاویه شیب تردمیل در محدود منفی ۵ درصد تا مثبت ۵ درصد بر بهبود این عارضه تاثیری ندارد و در  ضمن توصیه نمی شود و با توجه به تحقیقات دختران با درد پاتلافمورال در حالت زاویه شیب بر تردمیل به حات دویدن قرار گیرند. 

تینا علی پناه، عبدالرسول دانشجو، سیدکاظم موسوی ساداتی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

 
چکیده
مقدمه وهدف: زانوی پرانتزی عارضهی شایع در میان دختران سنین ۱۲-۱۶ سال میباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی NASM و تراباند بر تعادل و متغیرهای کینماتیکی زانو در دختران ۱۲-۱۶ سال مبتلا به درد  ناشی از عارضه زانوی پرانتزی انجام شد.
روش شناسی: نمونه تحقیق شامل ۳۰ نفر از این افراد می باشد که به صورت غیراحتمالی در دسترس انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی در سه گروه ۱۰ نفره کنترل (سن: ۳۱/۱ ± ۲۰/۱۴ سال، قد: ۰۵۹/۰ ± ۵۹/۱ متر، وزن: ۶۱/۷ ± ۸۰/۵۴ کیلوگرم، BMI: ۱۹/۲ ± ۲۶/۲۱ کیلوگرم/ مترمربع)، گروه تراباند (سن: ۹۴/۰ ± ۷۰/۱۴ سال، قد: ۰۶/۰ ± ۶۱/۱ متر، وزن: ۳۷/۴ ± ۴۰/۵۴ کیلوگرم، BMI: ۲۳/۱ ± ۵۱/۲۱ کیلوگرم/ مترمربع) و گروه NASM (سن: ۱۶/۱ ± ۷۱/۱۴ سال، قد: ۰۵۳/۰ ± ۶۶/۱ متر، وزن: ۴۷/۴ ± ۷۰/۵۶ کیلوگرم، BMI: ۸۷/۰ ± ۵۲/۲۰ کیلوگرم/ مترمربع) قرار گرفتند. در این مطالعه تعادل با استفاده از آزمون راه رفتن روی چوپ موازانه ارزیابی شد. همچنین میزان فاصله بین کندیل داخلی ران و زاویهQ  به ترتیب با استفاده از کولیس و گونیامتر انجام گردید. پس از ارزیابی متغیرها آزمودنیها در سه گروه کنترل و تمرینی قرار گرفتند و هر گروه تمرینی برنامه تمرینی را به مدت ۸ هفته و ۳ جلسه در هر هفته انجام دادند. گروه کنترل نیز در این دوره به فعالیت روزانه خود و فیزیوتراپی خود کلنیک آرمان پرداختند. در این مطالعه بررسی نرمال بودن توزیع ها با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک بررسی شد. به منظور آزمون فرضیات تحقیق در شرایط نرمال از تحلیل کوواریانس (بین گروهی) و تی همبسته (درون گروهی) استفاده شد. از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ در این پژوهش استفاده شد. 
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد اعمال ۸ هفته برنامه تمرینی NASM و تراباند علاوه بر افزایش میزان تعادل در بهبود میزان فاصله بین کندیلی و زاویه Q موثر بودند (۰/۰۰۱= P). در زمینه مقایسه بین دو گروه تمرینی نیز به غیر از متغیر زاویهQ  (۰/۰۰۱= P) در متغیر تعادل و میزان فاصله بین کندیلی یافت نشد (۰/۰۵≤ P).
نتیجه گیری: به صورت کلی نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده اثر هر دو برنامه تمرینی NASM  و تراباند بر تعادل و بهبود متغیرهای کینماتیکی زانو؛ ۱- میزان فاصله بین کندیل داخلی ران، ۲- زاویه Q تاثیر گذار بوده است. بر این اساس به نظر میرسد استفاده از این دو برنامه تمرینی در این جامعه بتواند نتایج مطلوبی را در پی داشته باشد و نشان دهنده اهمیت استفاده از این تمرینات (به ویژه NASM) در دختران مبتلا به عارضه زانوی پرانتزی باشد.

سبیکه مقدم نژاد، عبدالرسول دانشجو، کاظم موسوی ساداتی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر یکدوره تمرینات اصلاح فیدبکی بر  درد ، دامنه حرکتی و زاویه کرانیوورتبرال دختران با عارضه سر به جل و بود.
 
مواد و روش ها: نمونه آماری پژوهش حاضرشامل ۳۰ نفر که تعداد ۱۵ بانوی مبتلا به عارضه سر به جلو به عنوان گروه تجربی وتعداد ۱۵ بانو بدون عارضه سر به جلو به عنوان گروه کنترل، در نظر گرفته شدند.  
از پروتکل تمرینات اصلاحی سر به جلو NASM بعنوان پروتکل تمرینات اصلاحی فیدبکی استفاده شد. این پروتکل شامل چهار بخش تکنیک های مهاری، تکنیک های کششی، تکنیک های فعالسازی و تکنیک های انسجام می باشد که در مدت زمان  ۴۵  دقیقه در هر مرحله از تمرین اجرا ش د. بعد از ارزیابیها و انداز هگیری های اولیه، گروه تجربی تمرینات خود را به مدت ۸ هفته، هر هفته ۳ جلسه، هر جلسه ۴۵ دقیق ه انجام داد. در این مدت گروه کنترل فعالیتی مرتبط با تمرینات اصلاحی انجام نداده و دارویی برای کاهش درد استفاده نکرد. مجدداً انداز هگیری های میزان درد و عملکرد بعد از انجام پروتکل صورت گرفت.
برای تعیین نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق از آزمون شاپیروویلک  و برای تحلیل آماری فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس)ANCOVA ( استفاده شد. فاصله اطمینان برای تمامی فرضیه ها ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد. 
 
 نتایج : نتایج حاصل از آزمون کوواریانس نشان دهنده تأثیر معن یدار تمرینات اصلاح فیدبکی بر درد
، دامنه حرکتی و زاویه کرانیوورتبرال دختران با عارضه سر به جل و )۰۰۱/۰ p( .
 
 نتیجه گیری: به صورت کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده تاثیر تمرینات اصلاحی فیدبکی بر کاهش میزان درد گردن، دامنه حرکتی و زاویه کرانیوورتبرال دختران با عارضه سر به جلو بوده است. بر این اساس به نظر میرسد اعمال تمرینات مطالعه حاضر بتواند در بهبود عملکرد حرکتی دختران با عارضه سر به جلو موثر باشد. 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb