جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای حاتمیان

امیررضا دلیلی، محسن مردانی کیوی، احمد علی زاده، حمیدرضا حاتمیان، مظفر حسین نژاد، حمید پی رزم، خشایار صاحب اختیاری، کیوان هاشمی مطلق،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۰ )
چکیده

زمینه و هدف: پیشرفت­های حاصله در فن­آوری اولتراسوند با کنتراست بالا در سال­های اخیر موجب توجه بیشتر به آن در تشخیص سندرم تونل کارپال شده است. مطالعه حاضر به بررسی ارزش تشخیصی سونوگرافی در این بیماری و ارتباط معیارهای مختلف آن با شدت بیماری براساس الکترودیاگنوستیک می­پردازد.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی آینده­نگر صد بیمار که در همگی درگیری اندام فوقانی یک­طرفه بود مورد مطالعه قرار گرفتند. تمامی بیماران ابتدا تحت آزمون الکترودیاگنوستیک قرار گرفته و این آزمون به عنوان استاندارد طلایی فرض شد. سپس سطح مقطع و قطر قدامی خلفی عصب مدین در ورودی و خروجی تونل کارپال و ضخامت فلکسور رتیناکولوم توسط سونوگرافی در تمامی بیماران اندازه گیری شد. ارتباط یافته­های سونوگرافی و الکترودیاگنوستیک با نرم افزار SPSSنسخه ۱۹ بررسی شد.
یافته­ها:بیماران شامل۸۴ زن و ۱۶ مرد در گستره سنی ۱۹ تا ۷۲ سال (میانگین سنی ۰۵/۱۲±۴۳/۴۴ سال) قرار داشتند. از بین معیارهای بررسی شده دو معیار سطح مقطع نزدیک (پروگزیمال) و دور (دیستال) عصب ارتباط معنی­داری با تشخیص بیماری نشان دادند (به ترتیب مقدار Pبرابر با ۰۱۸/۰ و ۰۲۲/۰) همچنین بین دو معیار فوق و شدت بیماری نیز ارتباط آماری معنی­داری یافت شد (هر دو مقدار Pکمتر از ۰۵/۰). بهترین نقطه برش در سطح مقطع نزدیک ۴۵/۹ میلی­متر مربع بود که در آن حساسیت ۹/۷۸ درصد، ویژگی ۸/۸۲ درصد، ارزش اخباری مثبت ۸/۹۱ درصد و ارزش اخباری منفی ۵/۶۱ درصد بدست آمد.
نتیجه­گیری:مطالعه حاضر نشان داد که بررسی سطح مقطع عصب مدین در ورودی تونل کارپال در تشخیص سندرم تونل کارپال مفید بوده و با توجه به حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت بالا نه تنها در تشخیص بیماران مشکوک بلکه در غربال­گری جامعه در معرض خطر نیز می­تواند سودمند باشد .



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb