دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 132-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1394.8921215040

XML English Abstract Print


1- دانشکده پزشکی
2- گروه بیهوشی
3- گروه جراحی عمومی ، arnegahi@gmail.com
چکیده:   (582 مشاهده)
چکیده:
مقدمه و بیان مسئله: دردهای حاد بعد از اعمال جراحی مخصوصاً در 24 ساعت اول بعد از رفتن اثرات داروهای بیهوشی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بالابرنده نارضایتی بیماران از روند درمانی خود هستند. روش‌های دارویی و غیردارویی متنوعی برای کاهش. کنترل درد پس از جراحی در دست مطالعه هستند. یکی از موارد پیشنهاد شده در این مورد تزریق پروفیلاکتیک ویتامین C می‌باشد. در این مطالعه به تأثیر تزریق داخل وریدی تک‌دوز ویتامین C قبل از عمل بر کنترل درد در 24 ساعت اول پس از عمل در بیماران کاندید کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک خواهیم پرداخت.
 ابزار و روش‌ها: این مطالعه به شکل یک مطالعه کارآزمایی بالینی طراحی شده است. براین‌اساس 86 بیمار وارد شده به مطالعه به طور تصادفی بین دو گروه شاهد و مورد مداخله تقسیم خواهند شد. گروه مورد مداخله 1 ساعت قبل از القای بیهوشی یک دوز تزریقی داخل وریدی شامل 1 گرم ویتامین C دریافت کرده و گروه شاهد نیز 1 دوز نرمال سالین با همان حجم به‌صورت داخل ریدی دریافت می‌کنند. شدت درد، تهوع و خارش بیماران هر دو گروه در بازه‌های زمانی بلافاصله بعد از عمل، 2 ساعت بعد از عمل، 6 ساعت بعد از عمل، 12 ساعت بعد از عمل و 24 ساع تبعد از عمل ارزیابی شده و مورد مقایسه قرار خواهد گرفت.
 نتایج: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده میزان درد بیماران هر دو گروه شاهد و مورد مداخله در هیچ یک از زمان‌های بررسی شده تفاوت آماری معنادار نداشتند. همچنین شدت تهوع و شدت خارش ارزیابی شده نیز در تمامی بازه‌های زمانی تفاوت آماری معناداری در بین دو گروه نداشتند.
 بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده ویتامین C تک‌دوز پروفیلاکتیک تأثیری بر روی کاهش درد بیماران در 24 ساعت اول پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک نداشت. این موضوع می‌تواند ناشی از پایین‌بودن حجم نمونه در هر یک از گروه‌ها و یا سایر عوامل مخدوش‌کننده باشد. انجام مطالعات گسترده‌تر در این زمینه می‌تواند نتایج گسترده‌تری ارائه دهد.
 
متن کامل [PDF 441 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1402/7/5 | پذیرش: 1402/7/30 | انتشار: 1402/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.