دوره 13، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 125-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.NAJAFABAD.REC.1397.086

XML English Abstract Print


1- متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه ، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی نجف آباد اصفهان
2- متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه ، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی نجف آباد، اصفهان ، ایران
3- متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه ، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- متخصص زنان و زایمان ، گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، atena_khayambashi2@yahoo.com
چکیده:   (888 مشاهده)
مقدمه: تسـکین درد پـس از عمـل C/Sدارای اهمیـت زیادی اسـت. استامینوفن از  شایعترین داروها جهت کنترل درد پس از عمل می باشد. با توجه به اینکه استامینوفن IV باید چند نوبت در روز برای بیماران تزریق شود، برای صرفه جویی در وقت، نیروی انسانی و هزینه، پیشنهاد تزریق استامینوفن وریدی بصورت دریپ 24 ساعته داده می شود. لذا این مطالعه با هدف مقایسه دریپ استامینوفن با تزریق IV روتین  بر کنترل درد  پس از عمل جراحیC/S طراحی و اجرا شد.
روش ها: این مطالعه مداخله ای روی 80  نفر از خانم های مراجعه کننده جهت C/S به بیمارستان خانواده اصفهان در سال 1396 انجام شد. بیماران در دو گروه  دریپ 24 ساعته و تزریق IV روتین استامینوفن قرار گرفتند. سپس درد و عوارض پس از عمل در ریکاوری و طی 24 ساعت بعد عمل ارزیابی گردید. در پایان داده ها با استفاده از  SPSS تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها:  میانگین نمره درد پس از عمل در هر دو گروه تفاوت معنادارآماری داشت(P-Value<0/05). میانگین نمره درد در گروه دریپ استامینوفن به صورت معنادار کمتر از گروه استامینوفن  IVروتین بود(P-Value=0/014) . میانگین فشارخون دیاستولیک در گروه استامینوفن IVروتین به صورت معنادار بالاتر از گروه دریپ  استامینوفن بود (P-Value=0/004). عوارض دارویی در گروه استامینوفن IVروتین بیشتر بود.
بحث: این مطالعه نشان داد که دریپ 24 ساعته استامینوفن اثرات ضددردی بهتر با عوارض جانبی کمتر نسبت به تزریق روتین استامینوفن IV بعد از عمل  C/S به همراه دارد.
 
متن کامل [PDF 575 kb]   (403 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی زنان
دریافت: 1400/12/8 | پذیرش: 1401/5/28 | انتشار: 1401/8/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.