دوره 12، شماره 3 - ( پائیز 1400 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.PNU.REC.1398. 032

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، گروه مشاوره و راهنمایی، دانشگاه پیام نور، ایران
2- استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران ، srezaeidehnavi@pnu.ac.ir
چکیده:   (2335 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان بین فردی فراشناختی بر کاهش ادراک درد و تعارض زناشوییِ زوج‌های در مرحله آشیانه خالی می‌باشد.  
 مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با گروه کنترل همراه با پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زوج‌های در مرحله آشیانه خالی در شهر اصفهان در سال ۱۳۹۸ تشکیل دادند. روش نمونه‌گیری به صورت هدفمند بود و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه، ۱۶ زوج در دو گروه ۱۶ نفری به صورت تصادفی گمارده شدند. گروه آزمایش در ۸ جلسه حضوری مداخله آموزشی مبتنی بر رویکرد بین فردی فراشناختی، هفته‌ای یکبار، به مدت 1۲0 دقیقه شرکت و گروه گواه در فهرست انتظار قرار گرفتند. شایان ذکر است که شرکت کنندگان به پرسشنامه‌ درد مک گیل ساخته شده توسط ملزاک و  پرسشنامه  تجدید نظر شده تعارض زناشویی باقری و همکاران به عنوان پیش‌آزمون و سپس پس‌آزمون پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که آموزش درمان بین فردی فراشناختی موجب بهبود معنادار میانگین نمرات ادراک درد و تعارض زناشویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است بنابراین نتایج حاکی از کاهش ادراک درد و تعارض زناشویی در زوج‌های در مرحله آشیانه خالی بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از رویکرد بین فردی فراشناختی در جهت کاهش ادراک درد و تعارض زناشویی مفید خواهد بود.
متن کامل [PDF 435 kb]   (1228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/30 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/8/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.