دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 53-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
2- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، fereydoonfekrat@yahoo.com
چکیده:   (4516 مشاهده)

زمینه و هدف: در بی حسی نخاعی باریسیته محلول های مورد استفاده تفاوت های قابل توجهی در توزیع و انتشار داروی بی حسی ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات بوپیواکائین هیپرباریک و ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی در عمل جراحی سزارین بود.

مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در 60 بیمار حامله 40-18 ساله با کلاس یک و دو انجمن بیهوشی آمریکا انجام شد. بی حسی نخاعی در گروه اول با بوپیواکئین ایزوباریک و در گروه دوم با بوپیواکائین هیپرباریک انجام شد. پارامترهای همودینامیک، درجه اشباع اکسیژن، سطح بلوک حسی و موتور، طول عمل جراحی و مدت بی دردی، میزان مصرف افدرین و عوارض بی حسی نخاعی نیز ثبت شد. برای بررسی آماری از تی تست ، کای اسکوئر،  آنووای تکراری با نرم افزار SPSS استفاده شده و 05/0>P معنی دار تلقی گردید.

یافته ها: بیماران دو گروه از نظر دموگرافیکی و طول عمل جراحی تقریبا یکسان بودند. از میان متغیرهای اندازه گیری شده فقط طول مدت بی دردی و میزان تهوع و استفراغ بطور قابل توجهی در بیماران  گروه ایزوباریک بیشتر از گروه هیپرباریک بود (بترتیب 00۱/0>P و 00۱/0=P). میان دو گروه برای متغیرهای دیگر تفاوت معنی داری یافت نشد.

نتیجه گیری: داروی بوپیواکائین ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی همانند نوع هیپرباریک اثر بخشی یکسانی دارد و حتی از نظر طول مدت بی دردی موثرتر است اگرچه میزان تهوع و استفراغ در استفاده از آن بالاتر است که بایستی مدنظر قرار گیرد.

متن کامل [PDF 382 kb]   (7224 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی رژیونال
دریافت: 1394/7/4 | پذیرش: 1394/9/18 | انتشار: 1395/1/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.