دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 76-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabzalizadeh S, Ravaghi H, Salehi M, Delshad V. The effectiveness Comparison of palonosetron with ondansetron in preventing postoperative nausea and vomiting in patient undergoing general anesthesia: A Meta-analysis and Systematic review. JAP 2016; 6 (4) :66-76
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5207-fa.html
سبزعلیزاده سمانه، رواقی حمید، صالحی مسعود، دلشاد وحید. مقایسه اثربخشی داروی پالنسترون با اندانسترون در پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از اعمال جراحی در بیهوشی عمومی: یک مطالعه متاآنالیز و مرور سیستماتیک. بیهوشی و درد. 1394; 6 (4) :66-76

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5207-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، ravaghih@gmail.com
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی رفیده
چکیده:   (7291 مشاهده)

زمینه و هدف:

تهوع و استفراغ یکی از عوارض ناخوشایند پس از اعمال جراحی است، که در بیشتر از 30% بیماران رخ می­دهد. از آنجا که داروهای آنتاگونیست سروتونین کاربرد وسیعی در پیشگیری از بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل دارند، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی  دو داروی این گروه یعنی اندانسترون و پالنسترون انجام شد.

 مواد و روش­ها:

مطالعه حاضر یک مرور نظام­مند به­همراه متاآنالیز می­باشد. جستجو در پایگاه­های مرور کاکرین، پاب مد، کلینیکال کی، سی آر دی  به­روی مقالات کارآزمایی بالینی تصادفی که دو داروی پالنسترون و اندانسترون را از نظر بروز تهوع و بروز استفراغ در بیماران تحت اعمال جراحی با بیهوشی عمومی مورد مقایسه قرار داده بودند، انجام گرفت و در انتها، 8 مطالعه وارد متاآنالیز شد. در برآورد خطر کلی، خطر نسبی محاسبه و جهت تحلیل داده‌­ها، از نرم‌افزار آماری STATA13 استفاده شد. 

یافته­ ها:

تعداد نمونه­ها در تمامی مقالات 739 بیمار بود، که بررسی بروز تهوع و استفراغ تا 24 ساعت پس از عمل در حالت اثرات ثابت بر روی 389 نفرانجام گرفت. تحلیل نتایج بین 0 تا 24 ساعت نشان داد که پالنسترون موجب کاهش50%  بروز تهوع و کاهش 79% بروز استفراغ نسبت به اندانسترون می­شود(001/0=p).

نتیجه­ گیری:

تحلیل نتایج مربوط به اثربخشی داروی پالنسترون و اندانسترون در 24 ساعت پس از اعمال جراحی با دوز 075/0 میلی­گرم پالنسترون در برابر 4 میلی­گرم اندانسترون نشان داد که پالنسترون اثربخشی بیشتری در کاهش بروز تهوع و بروز استفراغ در بیماران نسبت به اندانسترون دارد.

متن کامل [PDF 390 kb]   (2141 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فارماکولوژی بیهوشی
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/5/23 | انتشار: 1394/10/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb