زمینه و هدف: تغییرات همودینامیک طی عمل لاپاراسکوپی و نیز درد پس از عمل از مقولات پراهمیت در اعمال جراحی لاپاراسکوپی هستند، لذا در این مطالعه ما تأثیرکلونیدین خوراکی بر همودینامیک و درد پس از عمل کولهسیستکتومی لاپاراسکوپیک را مورد بررسی قرار دادیم.
روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود . 61 نفر از بیمارانی که کاندید عمل جراحی کولهسیستکتومی لاپاراسکوپیک بودند، بهصورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شد ند. به گروه مداخله یکساعت قبل از شروع بیهوشی 2/0 میلیگرم کلونیدین خوراکی و به گروه کنترل، پلاسبو داده شد . تغییرات همودینامیک و درد پس از عمل در دو گروه مقایسه شد .
یافتهها: تغییرات ضربان قلب (15/0 P= ) و فشارخون متوسط شریانی (18/0 P= ) در حین عمل در دو گروه از نظر آماری معنیدار نبود . میزان درد پس از عمل در گروه کلونیدین بهطور معنیداری از گروه پلاسبو کمتر بود(003/0 P= ). میزان دریافت ضددرد بعد از عمل نیز در 60 دقیقه اول ریکاوری(006/0 P= ) و 24 ساعت پس از عمل(005/0 P= ) بهطور معنیدار در گروه کلونیدین کمتر بود.
نتیجهگیری : گرچه کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل لاپاراسکوپیک کوله سیستکتومی تأثیر معنی دار نداشت، اما باعث کاهش معنیدار درد و نیاز به ضددرد پس از عمل میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |