دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 46-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران ، sadeghabasian@ut.ac.ir
2- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5567 مشاهده)

زمینه و هدف:

درد یکی از عواملی است که حین قطع مصرف یک ماده افیونی یا کاهش در میزان مصرف آن ایجاد می‏شود. هدف از این تحقیق تعیین اثر تمرین ‏ورزشی بر حالت هایپوآلژزی ایجاد شده توسط بتا اندورفین (BEND) در افراد وابسته به مواد مخدر بود.

موادها و روشها: 

این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون بود. نمونه آماری تحقیق را 20 آزمودنی وابسته به مواد مخدر تشکیل می‏دادند که در دو گروه تجربی قرار گرفته بودند؛ گروه تجربی اول که علاوه بر مصرف روزانه 10 میلی‏گرم متادون، فعالیت‏ورزشی را تقریباً با شدتی برابر  70  الی 75 درصد VO2max به مدت 20 جلسه متداوم تمرینی انجام می‏دادند و گروه تجربی دوم متشکل از افرادی بودند که تنها روزانه 10 میلی‏گرم متادون مصرف می‏کردند. پس از مداخله‏های تحقیقی، سطوح سرمی BEND، هایپوآلژزی ناشی از درد مکانیکی، درد ناشی از کاهش درجه حرارت و افزایش درجه حرارت بررسی شد.

یافته‏ها:

بررسی‏های آماری نشان داد که مقادیر سرمی BEND پس از مداخله تحقیقی در هر دو گروه تجربی به طور معناداری افزایش یافته بود (p<05/0). در همین راستا، تنها گروه تجربی اول توانسته بود در کلیه تحریکات درد زا، اثر هایپوآلژزی را به طور معناداری بهبود بخشد (p<05/0).

نتیجه‏گیری:

 احتمالاً روش ترکیبی تمرین ‏ورزشی مکمل دارویی در کاهش و مدیریت درد افراد وابسته به مواد مخدر نسبت به روش مکمل دارویی (به تنهایی) بهتر عمل می‏کند.

متن کامل [PDF 447 kb]   (2250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مديريت درد مزمن
دریافت: 1392/9/30 | پذیرش: 1393/2/27 | انتشار: 1393/2/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.