گودرزی مهرداد، ابراهیم سلطانی علیرضا، صدرالسادات سیدحسین، رحیم زاده پوپک، ضیایی فرد محسن. تأثیر القاء استنشاقی با هالوتان به روش تک تنفسی بر روی فاصله QT در اطفال. بیهوشی و درد. 1392; 4 (2) :242-247
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5017-fa.html
چکیده: (9494 مشاهده)
زمینه و هدف: داروهای بیهوشی بدون عارضه نیستند و از عوارض آنها ایجاد تغییرات در ریتم قلبی حین القاء بیهوشی است. از جمله این موارد تأثیر در فاصله QT میباشد .این مطالعه جهت بررسی میزان تأثیر القاء بیهوشی استنشاقی با هالوتان به روش تکتنفسی در جراحیهای غیر قلبی اطفال بر روی فاصله QT ، ریت قلبی و فشار خون است.
مواد و روشها: در50 بیمار بین 8-3 سال که تحت عمل جراحی غیر قلبی قرار میگیرند، القاء بیهوشی به روش تک تنفسی با هالوتان 5%، و اکسیژن و N2O (به نسبت7/0 N2O و 3/0 اکسیژن) با تنفس خودبخودی انجام می شود. فنتانیل1میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن و سپس آتراکوریوم با مقدار 15/0 میلیگرم بر کیلوگرم تجویز و لولهگذاری انجام میگردد. نگهداری بیهوشی با هالوتان 2/1% و اکسیژن و N2O به نسبت50% انجام میگردد. قبل از القاء، 1 دقیقه پس از القاء، 1 دقیقه پس از تجویز آتراکوریوم و 3 دقیقه پس از لولهگذاری، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک توسط فشار سنج جیوهای، و ضربان قلب و QT توسط الکتروکاردیوگرام که قابل ثبت می باشد، اندازهگیری و در برگه مشخصات بیمار ثبت میگردد. سپس این اطلاعات تحت آنالیز آماری قرار میگیرد.
یافتهها: هالوتان باعث طولانی شدن فاصله QTC( و نیز افزایش ناچیز ریت قلبی شد که با تجویز آتراکوریوم ریت قلبی کاهش شدید داشت. سپس بعد از گذشت3 دقیقه از لولهگذاری، ریت قلبی افزایش مجدد پیدا کرد که با نزدیک شدن به مرحله اول ( کنترل ) فاصله QTD کوتاه شده و از نظر آماری پس از لولهگذاری معنی دار بود. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کاهش یافته و از نظر آماری معنیدار است.
نتیجهگیری: هالوتان یک داروی آریتمیزا بوده و باعث طولانی شدن فاصله QTC در اطفال ( 8-3 ) سال میشود، همچنین موجب کوتاه شدن مداوم فاصله QTD، و کاهش مداوم فشار خون، و کاهش ریت قلبی شده که بعد از لولهگذاری افزایش مییابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیهوشی اطفال دریافت: 1392/4/17 | پذیرش: 1397/9/19 | انتشار: 1397/9/19