زمینه و هدف: ماسک حنجرهای از وسایل کنترل راه هوایی است که در بسیاری از اعمال جراحی با بیهوشی عمومی جایگزین لوله تراشه شده است. این مطالعه مقایسه ای بین کارایی و عوارض فرم کلاسیک با نوع SLIPA می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور، بر روی 320 بیمار 15-70 ساله با ASA I-II وBMI کمتر از 35 تحت جراحی عمومی، ارتوپدی، اورولوژی و زنان که نیاز به بیهوشی عمومی داشته و زمان عمل کمتر از یک ساعت بود، انجام شد. نحوه گذاشتن ماسکهای حنجرهای، زمان کارگذاری، میزان ورود هوا به معده و شدت گلودرد ثبت گردید.
یافتهها: در SLIPA موارد کارگذاری آسان (38/74%) و نسبتاً مشکل(62/25%) در مقابل کارگذاری آسان(87/66%) و نسبتا مشکل(75/28%)و مشکل(38/4%)برای LMAc بود. میانگین زمان کارگذاری نیز به طور معنیداری در SLIPA کمتر از LMAc بود ( 57/34 ثانیه در مقابل 56/45 ثانیه). بین میزان ورود هوا به معده و راحتی خارج کردن وسیله بین دو گروه تفاوتی وجود نداشت. بروز گلودرد با شدت بالاتر از 5 در LMAc بیشتر از SLIPA بود ولی موارد بدون گلودرد در LMAc بیشتر بود ( 20% در مقابل 13% ). در گروه LMAc موارد وجود خون در روی وسیله بعد از خارج کردن آن به طور معنیداری بیشتر از گروه SLIPA بود.
نتیجهگیری : SLIPA وسیله مناسبی در کنترل راه هوایی در بیهوشی عمومی است که مناسب بودن آن در جراحیهای کوچک و کوتاه مدت ثابت شده ولی استفاده از آن در جراحیهای طولانیتر نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |