زمینه و هدف: درد مزمن وضعیتی تحلیل برنده است که با ویژگیهای روانشناختی متعددی همراه است. بدین خاطر، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر کاهش افسردگی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن انجام شد.
مواد و روشها: جامعه آماری، بیماران مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به مراکز درمانی درد شهر تهران بودند که تعداد 23نفر از آنها انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایشی قرار گرفتند. نمونههای این پژوهش عبارت بودند از گروه آزمایش متشکل از 14 نفر که برنامه 8 جلسهای درمان MBSR دریافت نمودند و گروه کنترل، متشکل از 9 نفر که این درمان را دریافت نکردند. برای جمعآوری دادهها از زیرمقیاس افسردگی فرم کوتاه مقیاسهای افسردگی اضطراب استرس (DASS – 21) استفاده شد که در پیشآزمون و پسآزمون توسط شرکتکنندگان هر دو گروه تکمیل گردید.
یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که درمان ذهنآگاهی مبتنی بر کاهش استرس (MBSR) منجر به کاهش معنیدار میانگین نمرات افسردگی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شد.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که درمان ذهنآگاهی مبتنی بر کاهش استرس میتواند به عنوان یک برنامه درمانی مفید در کاهش مشکلات افسردگی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |