%0 Journal Article %A Mohammadtaheri, Farideh %A Tavakol, kamran %A Gheysari, Rezvan %A Akhlaghdoost, Meisam %T the effectiveness of oral peppermint extract on migraine %J Anesthesiology and Pain %V 7 %N 1 %U http://jap.iums.ac.ir/article-1-5257-fa.html %R %D 2016 %K Effectiveness, peppermint, migraine, %X مقدمه: امروزه از داروهای مختلفی جهت درمان و پروفیلاکسی سردرد میگرنی استفاده می­شود که هر یک اثربخشی و عوارض خاص خود را دارا می­باشند. در کنار داروهای شیمیایی، برخی از مطالعات استفاده همزمان از داروهای گیاهی را نیز پیشنهاد نموده­اند. از جمله این گیاهان نعناع فلفلی میباشد که از دیرباز در درمان برخی از بیماریها ازجمله کنترل سردرد مورد استفاده قرار گرفته است . در این مطالعه ما به بررسی تاثیر عصاره نعناع فلفلی (menthol) بر روی سردردهای میگرنی پراخته ایم. مواد و روش­ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی در مراکز کلینیک درد صدف، بیمارستان پارس تهران و بیمارستان امیرالمومنین تهران انجام شد. طی این مطالعه به 40 نفر از بیماران مبتلا به میگرن، با سن بین 18 تا 65 سال که به علت داشتن 2 تا 8 حمله در ماه تحت درمان پیشگیری از حملات میگرن بودند، علاوه بر درمان مذکور عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% برای مدت 1 ماه (5 قطره عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% بعد از ناهار و شام) داده شد. شدت، مدت و دفعات حمله میگرنی در ماه و همچنین علائم همراه میگرن در دو فاز قبل و بعد از استفاده یک ماهه از این عصاره در این بیماران، تعیین و با هم مقایسه گردید. نتایج و یافته­ ها: طبق نتایج این مطالعه شدت حملات میگرنی بعد از یکماه استفاده از عصاره نعناع فلفلی خوراکی به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). مدت و دفعات حملات میگرن در بیماران مورد مطالعه در انتهای مطالعه به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). از بین علائم همراه مربوط به میگرن فتوفوبیا و فنوفوبیا به طور معناداری بهبود پیدا کرد (P-value<0.05)، در حالی که تغییر معناداری در تهوع و استفراغ در در بیماران مشاهده نشد (P-value>0.05). بحث و نتیجه­ گیری: نهایتا این مطالعه نشان داد که عصاره نعناع فلفلی خوراکی به عنوان درمان مکمل در رژیم دارویی پروفیلاکسی میگرن می­تواند به طور معناداری شدت، مدت و دفعات حملات میگرن را کاهش دهد و فنوفوبیا و فتوفوبیای همراه آن­ را بهبود بخشد. %> http://jap.iums.ac.ir/article-1-5257-fa.pdf %P 1-12 %& 1 %! %9 Original %L A-10-82-1 %+ %G eng %@ 2228-6659 %[ 2016