دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 43-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه محقق اردبیلی ، amiralijafarnezhad@gmail.com
2- دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (1180 مشاهده)
زمینه و هدف: برای داشتن تعادل مناسب، ارتباطات مناسب سیستم های بدن و محیط ضروری می باشد. اختلال در این سیستم ها فرد را با مشکل روبرو می کند که این می تواند در بیماران دیابتی مبتلا به استئوآریت نمود واقعی پیدا کند .بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر8 جلسه تمرینات با کش های لوپ بر حس عمقی مفصل زانو و مچ پا در بیماران دیابتی مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.
مواد و روش ها: این مطالعه برروی افراد سالمند دیابتی مبتلا به اسئوآرتریت انجام شد آزمودنی ها به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند و بصورت فعال و غیر فعال به بازسازی زوایای مفصلی می پرداختند و زمان تعادل بر هر دو پا ثبت می شد بعد آزمودنی ها وارد مرحله تمرینات با کش های لوپ می شدند در مرحله آزمون نیز میزان خطای مفصلی و زمان تعادل بر یک پا دو بار ثبت گردید از آزمون T همبسته جهت مقایسه متغییر ها در بین شرایط های مختلف قبل تمرین و بعد از تمرین استفاده شد. سطح معناداری برای تمام تحلیل ها برابر 05/0 قرار گرفت.
یافته ها: در بازسازی زاویه مفصلی به صورت غیر فعال نتایج نشان داد که حرکات فلکشن 45 درجه زانوی چپ (001/0 = P )، فلکشن  20 درجه زانوی راست (038/0 = P )، فلکشن 20 درجه زانوی چپ (001/0 = P )، دورسی فلکشن مچ پای راست (016/0 = P ) و پلانتار فلکسیون مچ پای چپ (001/0 = P ) نسبت به مرحله قبل از تمرین در گروه مداخله به طور معناداری کاهش یافته است. و تفاوت معناداری در گروه کنترل مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تمرینات با کش های لوپ باعث بهبود بازسازی زوایای مفصلی وزمان تعادل در بیماران دیابتی مبتلا به استئوآرتریت شده است. بنابراین پیشنهاد می شود این نوع تمرینات در برنامه ورزشی بیماران دیابتی مبتلا به استئوآرتریت سالمند گنجانده شود.
متن کامل [PDF 360 kb]   (1053 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1399/8/7 | پذیرش: 1399/8/26 | انتشار: 1400/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.