دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 44-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

AsghariEbrahimAbad M, salayani F, Mashhadi A, Attarzadeh Hosseini R, MashhadiNejad H, Eftekharzadeh S et al . The effectiveness of cognitive group therapy on anxiety andaggression of females with chronic pain. JAP 2015; 6 (1) :34-44
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.html
اصغری ابراهیم آباد محمدجواد، صلایانی فایزه، مشهدی علی، عطارزاده حسینی رضا، مشهدی نژاد حسین، افتخارزاده سیما و همکاران.. بررسی اثربخشی گروه درمانی شناختی برکاهش اضطراب و پرخاشگری زنان مبتلا به درد مزمن. بیهوشی و درد. 1394; 6 (1) :34-44

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد ، mjasghari@um.ac.ir
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
چکیده:   (4961 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهم‌ترین معضلات پزشکی در تمام جهان، دردهای مزمن است که هر سال میلیون‌ها نفر گرفتار آن می شوند و درمان مناسبی هم به آنها ارائه نمی شود. پژوهشها بیانگر این است که یکی از پیامدهای درد مزمن، واکنش‌های عاطفی مثل اضطراب و پرخاشگری است که به خاطر اثرات درازمدت درد به وجود می‌آیند. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی گروه درمانی شناختی بر اضطراب و پرخاشگری زنان مبتلا به درد مزمن است.

مواد و روش ها: این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. در این پژوهش،     40  زن مبتلا به درد مزمن عضلانی اسکلتی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و 18 نفر با نمرات بالایی در آزمون اضطراب و پرخاشگری مشخص شدند. سپس به‌ شیوه تصادفی در دو گروه آزمایشی (9 نفر) و کنترل (9 نفر) قرار گرفتند. ابتدا هر دو گروه آزمون های DASS-21، پرخاشگری، مقیاس چند وجهی درد را تکمیل نمودند. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت درمان قرار داشت و مجدداً آزمون ها اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که بین اضطراب (05/0 p<) و پرخاشگری (05/0 p<) گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد.

نتیجه گیری: نتایج حاکی از این بود که گروه درمانی شناختی می تواند اضطراب و پرخاشگری زنان مبتلا به درد مزمن را کاهش دهد.

متن کامل [PDF 308 kb]   (3577 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مديريت درد مزمن
دریافت: 1393/11/13 | پذیرش: 1393/12/13 | انتشار: 1394/1/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb